ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

3-2-2018

H τοπική μας Eκκλησία με αφορμή την μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου φυλάσσεται η ιερά και θαυματουργός εικόνα της Θεοτόκου της Ιεροσολυμιτίσσης, τίμησε και εφέτος ιεροπρεπώς και αξιοχρέως το ιερό πρόσωπο της μητέρας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλεώς μας. Μετά το τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιτα, τίμησε τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων και των συνεργείων του Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με ζήλο, αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διακονούν εθελοντικώς στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ακολούθως ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Βλάχος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας των Σερρών, ομίλησε με «στοιχεία και αριθμούς» για το φιλανθρωπικό έργο, που συνολικώς αγγίζει τις 960.255,00 ευρώ για το έτος 2017.

Εχθές, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Υπαπαντής και της συνάξεως της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Ακολούθως ο Σεβ., στην επίκαιρη ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανεπανάληπτη και πολυτάλαντη προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Όπως τόνισε ο Σεβ., ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας, οι δε πνευματικές του υποθήκες είναι πάντοτε επίκαιρες, διδακτικές και υπομνηστικές του χρέους μας.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια χαριτωμένα, φωτισμένα, ευλογημένα και παναγιοσκέπαστα στους συμπροσευχομένους πιστούς, που προσήλθαν για να τιμήσουν την φιλόστοργη Μητέρα των χριστιανών, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως