ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

16-8-2017

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας μας στην τοπική Εκκλησία των Σερρών και ειδικώς στην ομώνυμη ενορία της πόλεως των Σερρών.

Την παραμονή, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μεθ΄αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. Νωρίτερα και ενώπιον του στολισμένου με άνθη <<Επιταφίου>> της Θεοτόκου ακούσθηκε ο ‘’Ύμνος της ψυχής’’, τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου της επουράνιας Μητέρας μας.

Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου, τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό. Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις Διάκονον Χειροτονίας του ευσεβούς νέου της τοπικής μας Εκκλησίας κ. Μηνά Μπάλιου. Ο Σεβ. απένειμε επίσης το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου στον Διάκονο π. Πορφύριο Μπαρμπούτη. Επαίνεσε επίσης το κατά πάντα φιλότιμο και καρποφόρο έργο του Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και των συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών στον πνευματικό, λειτουργικό και φιλανθρωπικό τομέα της πολυανθρώπου αυτής ενορίας της πόλεως.

Τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε πατρικώς, κάθε ευλογία του αγίου Θεού και επικαλέσθηκε την κραταιά προστασία της Παναγίας μας στη ζωή των πιστών και προσκυνητών που συνέρευσαν ως ένα “ανθρώπινο ποτάμι πίστεως και ελπίδος” και εφέτος για να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και να ασπασθούν την εικόνα της Παναγίας μας, την οποία στόλισαν με τα άνθη του σεβασμού, της τιμής και της αγάπης τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Σεβ. στον “βαρύ πειρασμό” των πυρκαγιών που πλήτει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και ευχήθηκε η Παναγία μας να απλώσει το ιερό μαφόριον Της και να αποσοβήσει γρήγορα την δύναμη του πυρός και να παρηγορήσει τους αδελφούς μας που επλήγησαν απο την καταστροφική δύναμη της φωτιάς, στην Αττική, την Ζάκυνθο, την Ηλεία, τα Κύθηρα και σε άλλα μέρη της πατρίδος μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως