ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ

9-5-2019

Με την δέουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Την εφετινή πανήγυρη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και την εορτή του Σεβ. Ποιμενάρχου των Σερρών τίμησαν με την ευλογητή παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 7 Μαΐου 2019, τελέσθηκε ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών. Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως ο χοροστατών Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στην μεγάλη αρετή της χριστιανικής αγάπης, κήρυξ της οποίας ήταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν επίσης ο ευαγής κλήρος της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης καθώς και κληρικοί από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, οι μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και ο φιλόχριστος λαός του Θεού. Ο λαός του Θεού υπερπλήρωσε τον Ιερό Ναό, σε έκφραση τιμής και αγάπης προς τον εορτάζοντα μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Την αγιώνυμο ημέρα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, συλλειτουργούσης δωδεκάδος Σεβ. Αρχιερέων, πολλών πρεσβυτέρων και διακόνων.

Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως, με θεολογική ενάργια και πνευματικό παλμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβ. Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής και τον φιλότιμο λαό μας για την πάνδημη και συγκινητική συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες, κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής, γεγονός που αποδεικνύει την ολοκάρδια τιμή και ευλάβεια προς τον μεγάλο Απόστολο της αγάπης, Ιωάννη τον Θεολόγο και την αγάπη και αφοσίωση προς την μητέρα Εκκλησία. Ο Σεβ. ευχήθηκε επίσης εγκαρδίως, η ευλογία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου να σκεπάζει τον τόπο μας και τον πιστό λαό του Θεού και δέχθηκε, πρωΐ και απόγευμα, στο Επισκοπείο τις ευχές του ευαγούς Κλήρου, των μοναχών και του λαού, ο οποίος πανδήμως, έως αργά τη νύκτα, προσήλθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως