ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σεβ. Σερρών Θεολόγου,
ευγνωμοσύνης υιϊκής αντιπελάργησις»

22-10-2021

Χρέος ιερόν, προς τους κατά πνεύμα και σάρκα γεννήτορες και ευεργέτες του, επετέλεσε τήν, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, στην ανδρώα ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Σερρών.

Στο τέλος της θ. Ιερουργίας, σήμερα το πρωΐ, στην ως είρηται ιερά Μονή, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του μεγάλου εν Αρχιεπισκόποις Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, καθώς κατά την εχθεσινή ημέρα (21/10) ήγε κατ’ έτος τα σεπτά ονοματήριά του και της ηγιασμένης ψυχής της αειμνήστου μητρός του Σεβ. κ. Θεολόγου, Αικατερίνης προσκυνητρίας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες (+ 22 Απριλίου 2021) από της προς Κύριον εκδημίας της.

Βαθύτατα συγκεκινημένος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος υπό πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως, προεξήρχε της επιμνημοσύνου δεήσεως, ευχόμενος, με βαθειά συγκίνηση, προς τον Κύριον της Ζωής και του θανάτου, όπως οι ψυχές του μακαριστού πνευματικού του πατρός, Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και της αοιδίμου μητρός του Αικατερίνης προσκυνητρίας, εύρουν ανάπαυση και πληρότητα χαράς και ζωής στην Βασιλεία των Ουρανών. Και οι δύο, ως πρότυπα φωτεινά και αξεπέραστα της ζωής και της εκκλησιαστικής διακονίας του Σεβ. κ. Θεολόγου, αφού κατέθεσαν την επί της γης μαρτυρία τους, πλήρη πίστεως, αγάπης, στοργής, υπομονής, καλοσύνης, εργατικό­τητος, «ἔδυσαν ἀπό κό­σμου καί πρός Χριστόν ἀνέτειλαν· ἐξῆλθον ἐκ τῆς γῆς καί ᾤκησαν τήν ἄνω».

Να σημειωθεί ότι, αύριο, Σάββατο 23 Ὀκτωβρίου, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, μετά των κατά σάρκα οικογενών του, θα ευρίσκονται στον Πανουργιά Φωκίδος, γενέτειρα γη του αειμνήστου πατρός του Αποστόλου, όπου θα τελέσει ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχης του, με αφορμή την οσονούπω συμπλήρωση 3 μηνών (+ 9 Ιουλίου 2021), από της προς Κύριον εκδημίας του. Την δε Κυριακή 24 Οκτωβρίου, με την ευλογίαν του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, θα ιερουργήσει στην θ. Λειτουργία, που θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Πολυδρόσου Φωκίδος, ιδιαιτέρας πατρίδος της μακαριστής μητρός του Αἰκατερίνης προσκυνητρίας. Κατά την διάρκεια της θ. ιερουργίας θα τελεσθεί ιερό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής της, με αφορμή και την συμπλήρωση 6 μηνών από της κοιμήσεώς της.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως