ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-11-2023

Από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ανακοινώνονται τα εξής αναφορικώς με το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας:

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Μηνά Σερρῶν.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ο Σεβ. θα μεταβεί στην Βουλγαρία, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχει στην θεία Λειτουργία και στο Αρχιερατικό μνη­μόσυ­νο, που θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό «Παναγίας» Νευροκοπίου Βουλγαρίας, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιω­νίου ανα­παύσεως της ψυ­χής του αειμνή­στου Μητροπολίτου Νευροκοπίου κυρού Ναθαναήλ, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Συνάξεως πάντων των εν Σέρραις διαλαμψάντων Αγίων, που θα τελεσθεί στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, όπου και θα τεθούν σε προσκύνηση όσα ιερά Λείψανα υπάρχουν από τους αγίους προστάτες της Εκκλησίας των Σερρών και φυλάσσονται στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της τοπικής μας Εκκλησίας. Ομιλητής στον Εσπερινό αυτού του Σαββάτου θα είναι ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καϊμακάμης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.

Τήν Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ο Σεβ. θα μεταβεί στον Λαγκαδά, προκειμένου να συμμετάσχει στο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από της εκδημίας του μακαριστού Ιεράρχου.

Στις 8:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστεί στην συνεστίαση που διοργανώνει το Μαξίμειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Ξενοδοχείο «Ελπίδα».

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως