ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της
Χώρας στον Μητροπολίτη Σερρών

01-09-2022

Σε κλίμα εγκαρδιότητος πραγματοποιήθηκε τήν Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, στις Σέρρες, η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, στο πλαίσιο της επισκέψεως του Πρωθυπουργού στην πόλη των Σερρών.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, αφού ευχήθηκε καλό μήνα στον υψηλό επισκέπτη και από Θεού ευόδωση των προσπαθειών του για την πρόοδο και ευημερία της Πατρίδος μας, ευχαρίστησε τον κ. Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και κυρίως για την καλή διάθεση που επιδεικνύει για τα θέματα της Εκκλησίας. Όλως ιδιαιτέρως τον παρεκάλεσε να έχει την μέριμνά του για τον ακριτικό Νομό Σερρών. Ένα Νομό με πολλές δυνατότητες αλλά και ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ο κ. Πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε θερμώς για την δοχή και φιλοξενία, αντευχήθηκε καλό μήνα και καλό εκκλησιαστικό έτος στον Σεβασμιώτατο και ετόνισε ότι επιθυμεί ειλικρινώς την γόνιμη συνεργασία με την Εκκλησία μας, η οποία επιτελεί ένα σπουδαίο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο επ’ ωφελεία του λαού. Υπεγράμμισε μάλιστα την ανάγκη καλλιέργειας από όλους κλίματος ενότητος και ομοψυχίας ως προϋπόθεση για την ευημερία και ευστάθεια της Πατρίδος μας.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Πρωθυπουργό έναν ζωγραφικό πίνακα φιλοτεχνημένο από Σερραίο ζωγράφο και εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, για τα οποία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως θερμότατα ευχαρίστησε.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως