ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπουδαστές του «Μαξιμείου» Ιδρύματος έψαλαν
τα κάλαντα στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών

24-12-2023

Σπουδαστές των Σχολών Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής του «Μαξιμείου» Ιδρύματος επισκέφθηκαν, στις, 23 Δεκεμβρίου 2023, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, στο Επισκοπείο Σερρών.

Οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι μαθητές του «Μαξιμείου», συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, έψαλαν βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους του αγίου Δωδεκαημέρου, όπως επίσης και επίκαιρα παραδοσιακά κάλαντα και εορταστικά τραγούδια στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος, αφού ευχήθηκε σε όλους κάθε ευλογία, προκοπή και πρόοδο στις σπουδές τους, προσέφερε γλυκίσματα και ευλογίες, επικαλούμενος πλούσια την χάρη του αγίου Θεού, προς πνευματική υποδοχή και χριστιανοπρεπή εορτασμό της μεγάλης χριστιανικής εορτής, της γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τήν Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σουλίου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Εμμ. Παπά, κ. Δ. Νότα.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος ετέλεσε την ακολουθία του αγιασμού επί τη εγκαταστάσει της Δημοτικής Αρχής και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτού Σερρών κ. Αν. Χατζηβασιλείου, του Δημάρχου Ηρακλείας κ. Κλ. Κοτσακιαχίδη, του τέως Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινού και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Αμέσως μετά τον θρησκευτικό όρκο, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Θεού στο έργο τους, δύναμη και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους. Ο Σεβασμιώτατος, περαίνων την προσλαλιά του, προσέφερε ως ευλογία στον κ. Δήμαρχο μία εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στη συνέχεια, ο κ. Νότας ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο, τους εκπροσώπους των Αρχών και τους πολίτες για την τιμητική τους παρουσία και αναφέρθηκε στους προγραμματικούς του σχεδιασμούς για τη διοίκηση του Δήμου Εμμ. Παπά.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως