ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλανδιστές των Χριστουγέννων
«πλημμύρισαν» το Επισκοπείο Σερρών

21-12-2023

Τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους, μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού και του Πειραματικού Σχολείου Σερρών, στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα 120 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους και άκουσε από τους μικρούς αγγελιοφόρους της γεννήσεως του Χριστού τα παραδοσιακά κάλαντα. Ακολούθως, τους ομίλησε πατρικώς, για το νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της ενανθρωπήσεως του Κυρίου, αναπτύσσοντας ευκαιρίες διαλόγου, μέσα σε κλίμα αγάπης και απλότητος.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στα παιδιά, επίσης, για την θεμελιώδη αξία και την σπουδαία συνεισφορά της οικογενείας, που αποτελεί το λίκνο της ζωής και της υγιούς αναπτύξεως του ανθρώπου, ως επίσης και την μεγάλη συνεισφορά του σχολείου στην διαμόρφωση ακεραίων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Τα παιδιά, με την σειρά τους, ευχαρίστησαν με τον δικό τους άμεσο και ανεπιτήδευτο τρόπο τον πνευματικό τους πατέρα για την διαχρονική πατρική του δοχή και αγάπη και του προσέφεραν δώρα, γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γλυκίσματα και ευλογίες σε όλους επικαλούμενος πλούσια την χάρη του αγίου Θεού, προς πνευματική υποδοχή και χριστιανοπρεπή εορτασμό της μεγάλης χριστιανικής εορτής, της γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως