ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

22-12-2019

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και εφέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Με την πατρική ευλογία και παρότρυνση του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και την έμπονη μέριμνα του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου μας στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ, δόθηκε στους μικρούς και μεγαλυτέρους, η ευκαιρία να λάβουν το καθαρό και Ορθόδοξο μήνυμα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στο κατάμεστο από κόσμο, κεντρικό αμφιθέατρο «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Την εορταστική αυλαία της εκδηλώσεως άνοιξε ζωηρά η νέα Παιδική χορωδία του «Μαξιμείου» Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, «Μελωδικές Διαδρομές», η οποία έψαλλε ύμνους, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, υπό την διεύθυνση της χοράρχου κ. Μ. Κουβακλή. Συμμετείχαν επίσης παιδιά των Κατηχητικών συνάξεων των Ιερών Ναών Αγ. Αθανασίου Νιγρίτης, Προφ. Ηλιού, Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και Αγ. Παντελεήμονος Σερρών. Οι μικροί και αγνοί «άγγελοι» τραγούδησαν και απέδωσαν ποιήματα και διηγήματα με θέμα τα Χριστούγεννα και το νόημα της μεγάλης αυτής Εορτής, δίδοντας με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση, που όλοι οι παριστάμενοι χάρηκαν. Ακολούθως, παρουσιάσθηκε από φοιτήτριες των νεανικών συντροφιών της χριστιανικής Αδελφότητος «Αγ. Λυδία» Ασπροβάλτας, ένα θεατρικό δρώμενο, σχετικώς με την μεγάλη αρετή της χριστιανικής υπομονής και εγκαρτέρησης στις δοκιμασίες της ζωής.

Επιστέγασμα του εορταστικού προγράμματος, απετέλεσε η προσφορά προς την Ιερά Μητρόπολη, εκ μέρους του 10ου Συντάγματος της πόλεως των Σερρών, ενός αναπηρικού αμαξιδίου, προκειμένου να διατεθεί σε αναξιοπαθούντα αδελφό μας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Την όμορφη εορτή έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Διοικητού του 10ου Συντάγματος Σερρών για την συγκινητική αυτή δωρεά και χειρονομία, τόνισε ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα της πνευματικής προετοιμασίας για την βίωση του μεγάλου γεγονότος της κατά σάρκα Γεννήσεως του Θεού Λόγου. «Μέσα σ’ αυτή την πανδαισία της σημερινής χαρούμενης εορτής των παιδιών μας», τόνισε ο Σεβ., «η Εκκλησία μας προτρέπει να προσεγγίσουμε το νόημα της Εορτής, να ψηλαφήσουμε το θαύμα, να πορευθούμε εκεί όπου τελεσιουργείται το μυστήριο της σωτηρίας μας. Η θεία Γέννηση είναι μυστήριο και αποτελεί την αφετηρία της αληθινής, προσωπικής συναντήσεως και κοινωνίας μας με τον Θεό, τον Σωτήρα του κόσμου. Ευχή και προσευχή μας είναι τα εφετινά Χριστούγεννα να μοσχοβολήσουν από πίστη, χαρά, ελπίδα, αγάπη, ειρήνη και κυρίως να ζήσουμε τα Χριστούγεννα του Χριστού και της ανθρωπιάς». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε πατρικώς τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδηλώσεως επικαλούμενος σ’ όλους, πλούσια την χάρη του αγίου Θεού, πρός πνευματική υποδοχή και χριστιανοπρε­πή εορτασμό των αγίων Χριστουγέννων.

Σήμερα, Κυριακή «Προ της Χριστού Γεννήσεως», μετά την θεία Λειτουργία, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά ο στολισμός του «Δένδρου των Ευχών», παρουσίᾳ του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου και του Σερραίου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή. Σ’ αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιώννέων των Κατηχητικών των Ιερών Ναών της πόλεως αλλά και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας, συνοδευόμενα από τους υπευθύνους ιερείς και τους κατηχητές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νιάτα της Εκκλησίας των Σερρών, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών, προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως, καλλιεργώντας στην πράξη τις μεγάλες αρετές της αγάπης και της αλληλεγγύης. Στην κλήρωση που ακολούθησε μοιράσθηκαν στα παιδιά βιβλία, παιχνίδια, ποδήλατα και διάφορα γλυκίσματα.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως