ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χριστού Πηγή» – «Εργοτάξιο
εθελοντισμού και αγάπης προς τα παιδιά»

24-06-2023

Στην τελική ευθεία των απαραιτήτων προετοιμασιών και για την εφετεινή εύρυθμη λειτουργία της εισήλθε η εκκλησιαστική Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης στην καταπράσινη περιοχή της Χρυσοπηγής Σερρών.

Στο «εργοτάξιο» αυτό της διακονίας, της προσφοράς και του εθελοντισμού που έχει οργανωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, με την ανύστακτη επιστασία και πατρική φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ουκ ολίγοι πρόθυμοι κληρικοί και φιλότιμοι λαϊκοί συνεργάτες της Σερραϊκής Εκκλησίας, έμπειροι τεχνίτες, αλλά και ευσεβείς γονείς, εμφορούμενοι από αγάπη προς την Εκκλησία και τα παιδιά, προσέρχονται αυτοβούλως για να προσφέρουν αφιλοκερδώς την πολύτιμη βοήθειά τους στο πλαίσιο του ευπρεπισμού και της καθαριότητος εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλά και την τεχνογνωσία τους στα έργα εξωραϊστικού χαρακτήρος που πραγματοποιούνται και εφέτος στις εγκαταστάσεις της Κατασκηνώσεως.

Ανακαινισμένη και εμπλουτισμένη με νέες δυνατότητες η «όαση» αυτή της πνευματικής δροσιάς και της χαράς θα ανοίξει και πάλι εφέτος τις πύλες της, κατά μήνα Ιούλιο, για να φιλοξενήσει σε τέσσερεις κατασκηνωτικές περιόδους, 250 και πλέον μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου, που επιθυμούν να γνωρίσουν την χαρά της εν Χριστώ ζωής, τον λατρευτικό πλούτο της Εκκλησίας μας, την μελέτη του λόγου του Θεού, το παιχνίδι, το τραγούδι, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού, την ομορφιά της φιλικής αναστροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 8 Αυγούστου 2023, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη πνευματικού, εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς χαρακτήρος στην Εκκλησία των Σερρών, ομάδος 50 νέων, από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ειδικότερα από την Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ, με την σεπτή ευλογία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου τους, Σεβ. Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού.

Οι νέοι και οι νέες, τα πνευματικά παιδιά του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, που θα φιλοξενηθούν στην Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν προσκυνήματα της περιοχής, ιερούς Ναούς και Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως