ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σερρών Θεολόγος: «Κατασκήνωση φωλιά για του Χριστού την φαμελιά!»

02-08-2022

Την χαρά της εν Χριστώ ζωής, τον λατρευτικό πλούτο της Εκκλησίας μας, την μελέτη του λόγου του Θεού, το παιχνίδι, το τραγούδι, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 150 και πλέον μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου, που φιλοξενήθηκαν εφέτος εντελώς δωρεάν σε τέσσερεις κατασκηνωτικές περιόδους, κατά μήνα Ιούλιο, στις Κατασκηνώσεις «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στην καταπράσινη περιοχή της Χρυσοπηγής Σερρών.

Με την ευκαιρία της λήξεως των ως είρηται κατασκηνωτικών περιόδων που, συν Θεώ, λειτούργησαν εφέτος με ασφάλεια, με κεντρικό θέμα: «Εκκλησία, Κοινωνία Πίστεως και Ζωής», ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, βρέθηκε κοντά στα στελέχη, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, με την βοήθεια των οποίων λειτούργησε με επιτυχία και πλούσια πνευματική καρποφορία η Κατασκήνωση, καθώς και την «χρυσή ελπίδα» της Εκκλησίας και του Έθνους μας, τους νέους και τις νέες, ευχηθείς σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, προτρέποντάς τους, κρατώντας όσα πνευματικά και ωφέλιμα απεκόμισαν από την κατασκηνωτική ζωή, να παραμείνουν ενωμένοι στην μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας και δι’ Αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει, φωτίζει και αγιάζει την νεότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη πνευματικού, εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς χαρακτήρος στην Εκκλησία των Σερρών, ομάδος 40 νέων, από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ειδικότερα από την Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ, με την σεπτή ευλογία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου τους, Σεβ. Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού.

Οι νέοι και οι νέες, τα πνευματικά παιδιά του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, που θα φιλοξενηθούν στην Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν προσκυνήματα της περιοχής, ιερούς Ναούς και Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως