ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για τη λήξη των κατηχητικών σχολείων
στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

19-5-2019

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 6:00 το απόγευμα, στα Θερμά Βισαλτίας, η λήξη του εφετινού Κατηχητικού έτους της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και της Νιγρίτης, με την συμμετοχή επτακοσίων και πλέον παιδιών όλων των κατηχητικών βαθμίδων…

Αρχικώς, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στο γραφικό ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Παντελεήμονος Θερμών. Στην σύντομη αλλά μεστή από πατρική αγάπη ομιλία του, ο Σεβ., αφορμώμενος από την θυσία του Αγ. Ιωάννου του Σερραίου, ο οποίος είναι ο προστάτης και έφορος της χριστιανικής νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, ανέφερε ότι: «Οι Χριστιανοί ανέκαθεν ποθούσαν, ως έκφραση της αγάπης τους για τον Χριστό, να ομολογήσουν την πίστη τους και να αξιωθούν να χύσουν το αίμα τους για Εκείνον! Παράδειγμα μεγάλο ο Άγ. νεομάρτυς Ιωάννης ο Σερραίος, ο οποίος μαρτύρησε στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας (1507) στην πόλη των Σερρών σε νεαρότατη ηλικία για την αγάπη του Χριστού και χαριτώθηκε να συμβασιλεύει μαζί με τον Χριστό στην αιωνιότητα. Σήμερα, παιδιά μου, που η πίστη είναι χλιαρή και τα ήθη κλονίζονται είναι ανάγκη να αποκτήσουμε και εμείς πνεύμα ομολογίας, γιατί η εποχή μας έχει ανάγκη της γνήσιας χριστιανικής μαρτυρίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εγκαρδίως τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, για την έμπονη προσπάθεια της προετοιμασίας της εκδηλώσεως και του όλου συντονισμού του κατηχητικού έργου. Τέλος, απηύθυνε ευχαριστίες και λόγους αγάπης προς τους κατηχητές και τα παιδιά, κλείνοντας με την ευχή για «καλό καλοκαίρι» και καλή αντάμωση και πάλι τον Σεπτέμβριο στην ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά της Εκκλησίας μας.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ενορίες Παμμ. Ταξιαρχών, Αγ. Μαρίνης και Αντωνίου και Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών τραγούδησαν, απήγγειλαν νεανικά ποιήματα και παρουσίασαν σύντομα δρώμενα ιστορικού και εθνικού περιεχομένου.

Τη σκυτάλη κατόπιν έλαβαν, τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, χάρηκαν την ομορφιά των ομαδικών παιχνιδιών, έλαβαν το κέρασμα και το αναμνηστικό τους για την εφετινή κατηχητική χρονιά και ευχήθηκαν καλή αντάμωση και πάλι στις χριστιανικές συντροφιές τον Σεπτέμβριο.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως