ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάσα ανακούφισης από την Εκκλησία των Σερρών
στον πόνο των σεισμοπλήκτων Συρίας και Τουρκίας

 

13-02-2023

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονισθεί από το δράμα του λαού της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βορείου Συρίας, που τόσο αναπάντεχα, τα ξημερώματα της παρελθούσης Δευτέ­ρας 6 Φεβρουαρίου 2023, κτυπήθηκαν από την καταστροφική μανία ενός ιδιαιτέρως με­γάλης ισχύος σεισμού 7,8 βαθμών της κλίμακος Richter και πλήθος άλλων ισχυρότατων μετασεισμών.

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης κι­νουμένη πάντοτε στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης, που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο και μάλιστα πονεμένο, ανέλαβε την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο και της σχετικής αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για συγκέντρωση και απο­στολή ανθρωπι­στικής και επι­σιτιστικής βοηθείας στους σεισμοπλήκτους της Συρίας και της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στον ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών, συγκεντρώθηκε, από όλες τις ενορίες της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, ανθρωπιστική βοήθεια, αποτελουμένη από 4.600 τεμ. εμφιαλωμένων νερών, 1.500 τεμ. γάλακτος μακράς διαρκείας, 1 τόνο ρυζιού, 250 τεμ. καινούργιων κλινοσκεπασμάτων, η οποία, δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα αποσταλή στους κατοίκους των πληγεισών από τον φοβερό σεισμό πε­ριοχών.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως