ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χριστού Πηγή» στην Χρυσοπηγή!

13-07-2022

Άνοιξε και πάλι εφέτος τις πύλες της η Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πού βρίσκεται στην καταπράσινη τοποθεσία της Χρυσοπηγής Σερρών και φιλοξενεί 120 και πλέον μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου, που επιθυμούν να γνωρίσουν την χαρά της εν Χριστώ ζωής, τον λατρευτικό πλούτο της Εκκλησίας μας, την μελέτη του λόγου του Θεού, το παιχνίδι, το τραγούδι, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι που, συν Θεώ, λειτουργούν εφέτος, με την τήρηση όλων εκείνων των υγειονομικών μέτρων, που προβλέπονται από τα κρατικά πρωτόκολλα, είναι οι εξής: α) από 6 έως 10 Ιουλίου για αγόρια τρίτης έως έκτης τάξεως Δημοτικού, β) από 11 έως 17 Ιουλίου για αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου, γ) από 20 έως 24 Ιουλίου για κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου και δ) από 25 έως 29 Ιουλίου για κορίτσια τρίτης έως έκτης τάξεως Δημοτικού.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος, έγινε δεκτός με ιδιαίτερο σεβασμό και μεγάλη χαρά από τα παιδιά, που φιλοξενήθηκαν κατά την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο και ακολούθως τέλεσε τον Αγιασμό.

Τον Σεβ. κ. Θεολόγο, υποδέχθηκαν μαζί με τα παιδιά,  ο υπεύθυνος της Κατασκηνώσεως, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας Χαλέμης και τα λοιπά μέλη του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών, ο αρχηγός, τα στελέχη, καθώς και οι εθελοντές και εθελόντριες, με την βοήθεια των οποίων λειτουργεί η Κατασκήνωση.

Κατά την διάρκεια αυτής της πνευματικής αναστροφής των ελπιδοφόρων βλαστών της Εκκλησίας των Σερρών με τον Σεβ. Ποιμενάρχη τους, αναπτύχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση σε κλίμα ιδιαιτέρως εγκάρδιο.

Ο Σεβ. επαίνεσε τα παιδιά για την παρουσία τους στην μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας, προτρέποντάς τα να παραμείνουν κοντά Της και δι’ Αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει και φωτίζει την νεότητα. Τα προέτρεψε επίσης να χαρούν την αναστροφή των ημερών και όσα πνευματικά και ωφέλιμα προσφέρει η ζωή της κατασκήνωσης. Δεν παρέλειψε ο Σεβ., να συμβουλεύσει τα παιδιά να αγαπούν τον Χριστό, να πορεύονται στη ζωή με οδηγό την αθάνατη αλήθειά Του και να αγωνίζονται με σθένος και πίστη ενάντια σε ότι αποϊεροποιεί, ασχημίζει και ευτελίζει τον άνθρωπο.

Οι Κατασκηνωτές με την σειρά τους, μέσα σε κλίμα απλότητος και χαράς, τραγούδησαν νεανικά χριστιανικά τραγούδια στον Σεβ. και την συνοδεία του, επιτυγχάνοντας έτσι να μεταδώσουν στους παρισταμένους μία γεύση της κατασκηνωτικής ζωής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πατρικώς την «χρυσή ελπίδα» της Εκκλησίας και του Έθνους, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και διένειμε σε όλους γλυκίσματα.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως