ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ
ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

18-09-2023

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης συναισθανόμενη την αγω­νία και τον πόνο των συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία, που επλήγησαν προσφά­τως από την σφοδρότητα των πλημμυρών, έσπευσε να συμπαρα­σταθεί εμπράκτως στην δοκιμασία τους με την προσευχή και με έργα αλλη­λεγγύης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρί­της κ. Θεολόγος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τους οικείους Μητροπολίτες και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους ίδιους και το δοκιμαζόμενο ποίμνιό τους.

Η τοπική μας Εκκλησία αντιλαμβανόμενη την μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες κάτοικοι της Θεσσαλίας, ενέτεινε την προσπάθειά της προς την κατεύθυνση της συμπαραστάσεως στις πολλές και πιεστικές τους ανάγκες. Έχουν ήδη αποσταλεί από την Εκκλησία των Σερρών δύο απο­στολές ανθρωπιστικής βοηθείας, με τελευταία την πα­ρελθού­σα Παρασκευή και το Σάββατο, όπου τρία φορτη­γά, με μεγάλες ποσότητες τροφί­μων, εμφιαλωμέ­νων νερών και απορρυπα­ντικών, έφτα­σαν διά των οικείων Ιερών Μητροπόλεων στον Βόλο, την Λάρισα και την Καρδί­τσα. Συγκεκριμένως, εστάλησαν 42.000 φιάλες εμφιαλωμένο νερό, 40 κιβώτια γάλα και μπισκότα, 30 κιβώτια ζάχαρη, 50 κιβώτια όσπρια, 20 κιβώτια ρύζι, 30 δέματα διάφορα χαρτικά και 40 μεγάλα κιβώτια απορρυπαντικά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαριστεί για την άμεση και συγκινητι­κή ανταπόκριση του Σερραϊκού λαού στο κάλεσμα αγάπης και αλληλεγ­γύης της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσα­λίας και παρακαλεί να εντείνουμε τις προσευχές μας προς τον άγιο Θεό υπέρ των χειμαζομένων αδελφών μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως