ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ
ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

9-5-2018

Με την αρμόζουσα σεμνότητα και εκκλησιαστική ευπρέπεια, εόρτασε εφέτος τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος κατά το διήμερο 7 και 8 Μαΐου 2018, με την ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος τιμάται και ως φύλαξ και ουράνιος προστάτης της πόλεως των Σερρών.

Αφ’ εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και του οικείου εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Θεολόγου, παρουσία πλήθους κληρικών, Αρχών και του πιστού λαού του Θεού.

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, ημέρα της φωτοφόρου μνήμης του θείου Ευαγγελιστού, τελέσθηκε πανηγυρική θ. Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Θεολόγου και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, μετά πολλών πρεσβυτέρων και διακόνων.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε θερμώς όλους τους παρευρισκομένους για την αγάπη και τον σεβασμό στο ταπεινό του πρόσωπο, το πρόσωπο ενός Επισκόπου της Εκκλησίας μας και απηύθηνε μήνυμα ενότητος και συναντίληψης. Τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβ., πως «Δεν υπάρχει ουδείς λόγος για διαιρέσεις» και σημείωσε πως «κανείς δεν είναι αυτάρκης, όλοι έχουμε την ανάγκη της παρουσίας, της συναντίληψης και κυρίως της προσευχής του πλησίον μας, καθώς είμεθα μέλη της μεγάλης οικογένειας του Χριστού. Η Εκκλησία, η μητέρα μας Εκκλησία, ετόνισε, είναι παράγοντας δυνατής ελπίδος, σταθερότητος και ενότητος για τον τόπο μας, είναι μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία οι πάντες χωρούν. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και για την Πατρίδα μας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί».

Ακολούθως ο Σεβ., επιθυμώντας να επιβραβεύσει και να επαινέσει την φίλεργη και φιλότιμη διακονία του ευλαβεστάτου ιεροδιακόνου Δαυϊδ Σταυρινού, του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος ευχήθηκε σε όλους πατρικώς, κάθε ευλογία του Θεού και δέχθηκε τις ευχές του ευαγούς Κλήρου, των μοναχών και του λαού, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως