ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σερρών Θεολόγος: «Η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία
είναι η ζωηφόρος κιβωτός της σώζουσας αλήθειας»

19-10-2023

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, με την ευλογία και προτροπή του Σεβ. Ποιμενάρχου της κ. Θεολόγου και την ευθύνη του Γραφείου επί των αιρέσεων της Σερραϊκής Εκκλησίας, πραγματοποίησε ενημερωτική και ποιμαντική εκδήλωση αντιαιρετικού χαρακτήρος, με κεντρικό θέμα: «Ορθοδοξία και αιρέσεις», την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα ομιλιών «Διακονία λόγου» του Πνευματικού Κέντρου του Επισκοπείου Σερρών.

Η ως είρηται αντιαιρετική εσπερίδα περιελάμβανε την πραγματοποίηση δύο διαδοχικών συνάξεων, στις 6:00 και στις 7:00 το απόγευμα αντιστοίχως. Η μεν πρώτη αφορούσε στον καταρτισμό του ευαγούς κλήρου της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας σε θέματα αντιμετωπίσεως αιρετικών δράσεων κατά την άσκηση του ποιμαντικού έργου του στο θεμελιώδες «κύτταρο» του εκκλησιαστικού σώματος, την ενορία, η δε δευτέρα στην ενημέρωση και πνευματική θωράκιση του πεπιστευμένου λαού του Θεού, των λαϊκών αδελφών μας, στις δράσεις των διαφόρων αιρετικών ομάδων.

Τις δύο συνάξεις προλόγισε καταλλήλως ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παντούσης, μέλος του Γραφείου αντιαιρετικής διακονίας της Εκκλησίας των Σερρών, ο οποίος παρουσίασε στους πολυπληθείς κληρικούς και λαϊκούς παρευρισκομένους τους προσκεκλημένους ομιλητές, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Γεωργόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και συνεργάτη της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Πλάνες και διδασκαλίες των ‘’μαρτύρων’’ του Ιεχωβά» και τον αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μπάρη, εντεταλμένο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκευτικών οργανώσεων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Αλλοιώσεις στην μετάφραση της Αγ. Γραφής από τους ‘’μάρτυρες’’ του Ιεχωβά».

Οι δύο εκλεκτοί ομιλητές με ορθόδοξο, δυνατό, τεκμηριωμένο και γλαφυρό λόγο προσέφεραν στο πυκνό ακροατήριο που υπερπλήρωσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου μοναδικές ευκαιρίες υπευθύνου ενημερώσεως και γονίμου προβληματισμού.

Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε τους δύο εκλεκτούς ομιλητές για την σφαιρική και τεκμηριωμένη παρουσίαση των τόσο επίκαιρων θεμάτων τους.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως