ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σερρών Θεολόγος προς τους νέους: «Οι θύρες της
Εκκλησίας μας είναι πάντα ανοικτές για όλους σας!»

31-12-2021

Στον πανίερο Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, τήν Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή πρωτοχρονιάς, κατά τον μέγα, πανηγυρικό Εσπερινό της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Αγ. Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας. Ομιλητής στον Εσπερινό της εορτής ήταν ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βλάχος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας των Σερρών.

Μετά την ευλόγηση της εόρτιας αρτοκλασίας, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώ­χου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια», προσέφερε 33 υποτρο­φίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτή­τριες της Μητροπολιτικής περιφερείας Σερρών και Νιγρίτης, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη έφεση για μάθηση.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, απευθυνόμενος προς το φιλέορτο εκκλησίασμα, υπεγράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Να ενθυμείσθε, αγαπητά μου παιδιά, είπε ο Σεβ., ότι οι θύρες της μητέρας μας Εκκλησίας, η οποία αγιάζει, διδάσκει, εμπνέει, αναμένει, σκεπάζει, κατανοεί και συγχωρεί, είναι πάντα ανοικτές για όλους. Πολλές είναι οι στιγμές, που η ζωή μας επιφυλάσσει δυσκολίες, θλίψεις, αντιξοότητες. Μέσα από αυτό τον δρόμο, τον σωτήριο και λυτρωτικό, διήλθαν και οι άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως ο άγιος Βασίλειος. Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις, χρήσιμο και ενισχυτικό είναι να ενθυμούμεθα ότι η θύρα του Χριστού παραμένει πάντα ανοικτή, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Το όνομα του Χριστού είναι συνώνυμο της αληθείας, της στοργής, της ζωής και της αγάπης, το δε κάλεσμά Του καθολικό και σωτήριο».

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ευχήθηκε ολοψύχως, ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει δαψιλώς σε όλους από τον ακένωτο πλούτο της χρηστότητός Του, πίστη, ελπίδα και αγάπη, ώστε το νέο πολιτικό έτος 2022, να είναι για τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφό­τητες, τον φιλό­χριστο λαό του Θεού, τους νέους και τις νέες της επαρχίας μας, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολό­κληρο, έτος ευλο­γίας, μετα­νοίας, αγιασμού, σωτηρίας, ειρήνης, υγείας και προκοπής.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως