ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα νιάτα της Εκκλησίας των Σερρών
εκφράζουν εμπράκτως τις μεγάλες αρετές
της χριστιανικής αγάπης και της αλληλεγγύης

11-12-2023

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, με βαθειά ενσυναίσθηση αφουγγράζεται την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας και αγωνίζεται πάντοτε να ενισχύει τους αδελφούς μας στα ποικίλα προβλήματά τους, βασιζομένη πάντα στην ευλογία του Θεού και στην εμπιστοσύνη και στήριξη του φιλοχρίστου και φιλοτίμου λαού της.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, με την βοήθεια του αγίου Θεού και την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγου, πραγματοποιείται ο «Έρανος της Αγάπης», από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, το τριήμερο 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2023.  Στο πλαίσιο αυτό, αγόρια και κορίτσια των κατηχητικών συνάξεων του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών, συνοδευόμενα από τον εφημέριό τους, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Κανακάρη και την κατηχήτρια και μέλος του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών, κ. Ευαγγ. Μαζλουμίδου, προσέφεραν, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, τρόφιμα και είδη πρώτης επισιτιστικής ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, με χρήματα που συγκέντρωσαν από την διάθεση διαφόρων χριστουγεννιάτικων χειροτεχνημάτων στην ενορία τους.

Η συγκινητική αυτή χειρονομία παραδειγματίζει υγιώς όλους, μικρούς και μεγαλυτέρους, υπενθυμίζει με έναν συγκλονιστικό τρόπο το χρέος της αγάπης προς τους εμπεριστάτους αδελφούς μας και προβάλλει ενώπιόν μας, ως η απάντηση της χρυσής ελπίδος της Εκκλησίας μας, της νεολαίας, στην ηθική, πνευματική και οικονομική φτώχεια του σύγχρονου κόσμου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως