ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Η τοπική Εκκλησία των Σερρών στολίζεται πνευματικώς με πάνσεπτα ιερά μοναστήρια πού λειτουργούν ως εργαστήρια αγιασμού και σωτηρίας αλλά και ως λιμάνια ζωής και ελπίδος για τους πιστούς που καταφεύγουν σ’ αυτά, για να εμπνευσθούν και να ενισχυθούν στον πνευματικό τους αγώνα. Στα πανίερα αυτά σκηνώματα της δόξης του Θεού, ήρθε να προστεθεί στην Ιερά Μητρόπολή μας  ένα ακόμη.Η ιερά ανδρώα Μονή της Αγίας Παρασκευής Σερρών, η οποία με την δέουσα λαμπρότητα και  την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη, καθιερώθηκε επίσημα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, το πρωί της Κυριακής 22 Ιουνίου 2014 κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής  έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια και τον αγιασμό των αγάμων κληρικών πού διακονούν στην τοπική μας Εκκλησία, να γίνει ὁ τόπος της πνευματικής τους αναφοράς αλλά καί φάρος πνεύματος και αγιασμού για την τοπική μας Εκκλησία συνολικώς.Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε τόσο στον ιερό θεσμό του μοναχισμού όσο και στους πνευματικούς, ποιμαντικούς  αλλά και πρακτικούς λόγους ίδρυσης της ως είρηται Ιεράς Μονής, αλλά και  στο ιστορικό των ενεργειών που απαιτήθηκαν για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος εχάρισε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής περίτεχνο Σταυρό με μικρό απότμημα του Τιμίου Ξύλου και ευχήθηκε τα δέοντα στη νέα αδελφότητα. Στα πλαίσια μάλιστα του σπουδαίου αυτού πνευματικού γεγονότος για την Ιερά Μητρόπολή μας  είχε μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας ἡ χαριτόβρυτος κάρα της προστάτιδος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής, ενώ  πλήθος πιστών προσήλθε  στην Ιερά Μονή  από το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου για να συμμετάσχει στις καθημερινές ιερές ακολουθίες  και να λάβει δαψιλώς την θεία  χάρη και την ευλογία

Το σύνολο των μοναχών είναι 12 υπό την καθοδήγηση του Ηγούμενου Αρχιμ. Γαβριήλ Παλιούρα. Τ.Κ. 62122, Σέρρες Τηλ. 23210 22480 και οι ώρες επισκέψεως κοινού είναι καθημερινές.