ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σερρών Θεολόγος: «Χρόνια πολλά κι ευλογημένα
στις πονεμένες μάνες όλου του κόσμου!»

02-02-2024

Στον εορτάζοντα ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, ιερούργησε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με την ευκαιρία της εορτής της αγίας Υπαπαντής του Κυρίου μας Ιησού Χρίστου και της συνάξεως της χαριτοβρύτου εικόνος της Παναγίας της «Ιεροσολυμιτίσσης».

Προ της απολύσεως της θ. Μυσταγωγίας ανεγνώσθη το Εγκύκλιον Σημείωμα του Σεβασμιωτάτου διά του οποίου γνωστοποιήθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα η συνδιοργάνωση από την Σερραϊκή Εκκλησία, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α.) Σερρών και τις Ενώσεις Τριτέκνων και Πολυτέκνων Σερρών «Ο Άγιος Λουκάς o ιατρός», μίας ιδιαιτέρως επί­καιρης, χρήσιμης και διαφωτιστικής ενημερωτικής εκδηλώσεως, ως μία προσέγγιση του μεγάλου και σοβαρού θέματος του γάμου και της οικογενείας, την ερχόμενη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «Elpida Resort» στην πόλη των Σερρών. Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν η κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην σύγχρονη εποχή» και ο έγκριτος νομικός κ. Ιωάννης Ευστρατιάδης, με θέμα: «Οι νομικές έννοιες του γάμου και της υιοθεσίας, ως διαχρονικές αξίες σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε έτη πολλά, ευλογημένα και παναγιοσκέπαστα στις χριστιανές μητέρες, επικαλούμενος σ’ αυτές την κραταιά προστασία και σκέπη της μεγάλης Μητέρας όλου του κόσμου, Υπεραγίας Θεοτόκου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Στο πρόσωπο την Μάνας Παναγίας, σήμερα εορτάζουν οι μάνες όλου του κόσμου, οι οποίες φέρουν μέσα τους την ίδια την ζωή και κρατούν στην αγκάλη τους την ελπίδα του κόσμου, τα παιδιά τους.

Μπροστά σ’ αυτές τις μάνες, τις ‘’μικρές Παναγίες’’ της ζωής μας, υποκλινόμεθα σήμερα με βαθύτατο σεβασμό και ασπαζόμεθα με ευγνωμοσύνη το χέρι τους! Χρόνια πολλά κι ευλογημένα στις μάνες όλου του κόσμου! Ιδιαιτέρως στις πονεμένες μάνες της Ελλάδος, της Γάζας, του Ισραήλ, της Ουκρανίας, της Ρωσίας. Στις βασανισμένες μάνες όλου του κόσμου, των οποίων τις καρδιές διαπερνά η δριμεία ρομφαία του πόνου για τα παιδιά τους, που χάνονται στον παραλογισμό των πολέμων, των τραγικών ατυχημάτων, των ναρκωτικών, του παρασιτικού βίου, ενός αβίωτου βίου χωρίς πίστη, όραμα, προοπτική, αγάπη και ελπίδα».

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως