ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τῆς εὐποιΐας μὴ ἐπιλανθάνεσθε!»
Απόστολος Παύλος (Εβρ. ιγ’, 16)

12-04-2023

Με μία φιλάδελφη χειρονομία χριστιανικής πίστεως, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, πλήθος κόσμου, αλλά και κοινωνικοί και πολιτιστικοί Φορείς, προσέφεραν για μία ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλη ποσότητα ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εκκλησίας των Σερρών «Κιβωτός Αγάπης», ώστε η Εκκλησία μας να συνεχίσει απροσκόπτως το φιλανθρωπικό Της έργο. Στις 450 συνολικώς οικογένειες που στηρίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης σε τακτική μηνιαία βάση, χορηγήθηκαν εκτός από τα απαραίτητα είδη διατροφής και ικανή ποσότητα κρέατος για το αναστάσιμο τραπέζι.

Επίσης από το Κεντρικό Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο «Επιούσιος Άρτος» της Εκκλησίας των Σερρών διατίθενται ήδη μεγάλες μερίδες γευμάτων για τις χαρμόσυνες ημέρες της Αναστάσεως.

Αυτές τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος χορηγήθηκαν, επίσης, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης έκτακτα οικονομικά βοηθήματα ύψους 70.000 € σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες εμπεριστάτων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος παρακολουθεί άγρυπνα και κατευθύνει το έργον της φιλανθρωπίας στην Εκκλησία των Σερρών ευχαριστεί όλους εκείνους που στηρίζουν το άγιο αυτό έργο και εύχεται ένα ευλογημένο και σωτήριο Πάσχα σε όλους, υπενθυμίζοντας την τόσο χαρακτηριστική προτροπή του Αποστόλου Παύλου στους πιστούς χριστιανούς: Μην ξεχνάτε την φιλανθρωπία! («Τῆς εὐποιΐας μὴ ἐπιλανθάνεσθε!»).

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως