Ένας πολυδύναμος φάρος πολιτισμού υλοποιείται για την πόλη της Νιγρίτης (12/03/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας πολυδύναμος φάρος πολιτισμού
υλοποιείται για την πόλη της Νιγρίτης

12-03-2024

Ένας από τους ευγενείς οραματισμούς της Σερραϊκής Εκκλησίας και φιλόκαλο αίτημα του «Σωματείου Φίλων ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης», αλλά και συνόλου της κοινωνίας της επαρχίας Βισαλτίας, η εκ βάθρων δηλαδή αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη του εμβληματικού κτιρίου της κλειστής αγοράς, ιδιοκτησίας του ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποιήσεως, από σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Στη 1:30 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενημερώσεως για το ως είρηται έργο, για την υλοποίηση του οποίου, η Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών «ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.» ενέκρινε επενδυτικά σχέδια δημοσίου χαρακτήρος του προγράμματος CLLD/LEADER, ΠΑΑ 2014-2020, εξασφαλίζοντας δημόσια χρηματοδότηση ύψους 600.000,00€. Το έργο προβλέπεται να παραδοθεί έως τα μέσα του έτους 2025 στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, με σκοπό την αξιοποίησή του ως πολυδύναμου πνευματικού κέντρου, που η πόλις της Νιγρίτης, δυστυχώς, εστερείτο εδώ και πολλά χρόνια.

Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σερρών «ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.», ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κελεμπέκης, ως Πρόεδρος του «Σωματείου Φίλων ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης» και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ενωρίτερα, στις 10:00 το πρωΐ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος δέχθηκε στο γραφείο του στο Επισκοπείο Σερρών, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Στεργιούλα, συνοδευόμενο από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών κ. κ. Ανδρέα Θεοδωρίδη και Παντελεήμονα Ελευθεριάδη, με τους οποίους είχε μακρά και εγκάρδια συζήτηση.

Ακολούθως, στις 11:00 το πρωΐ, στον ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών, πραγματοποιήθηκε Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Μετά την γενομένη εναρκτήρια προσευχή, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, με αφορμή την επί θύραις είσοδο στην κατανυκτικότατη περίοδο της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, ανέπτυξε, με πατερικές και αγιογραφικές αναφορές, σκέψεις ωφέλιμες και επιστηρικτικές για το προκείμενο πνευματικό, αγιαστικό και ιεραποστολικό έργο των κληρικών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε διεξοδικά σε διάφορα υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν τους εφημερίους, σε σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας, καθώς και σε άλλα ζητήματα που πολύ σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ποιμαντικώς, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις και διευκρινήσεις. Ετόνισε, τέλος, πως όλοι πρέπει να εργαζόμεθα φιλοπόνως στον αμπελώνα της Εκκλησίας μας, η οποία αγρυπνεί και εργάζεται με γνώμονα πάντοτε την Ευαγγελική αλήθεια, με νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα επί των επάλξεων του ιερού καθήκοντος και της ποιμαντικής ευθύνης, που έχει απέναντι στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως