ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «Λαζαρίνες» έψαλαν τα παραδοσιακά
κάλαντα στον Μητροπολίτη Σερρών

 

08-04-2023

Τα πατροπαράδοτα κάλαντα του Αγίου Λαζάρου έψαλαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους οι «Λαζαρίνες» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου και της Θρακικής Εστίας Σερρών, στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τό Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα 60 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από τα μέλη των ως είρηται Συλλόγων και άκουσε από τους μικρούς αγγελιοφόρους της Αναστάσεως τα παραδοσιακά κάλαντα.

Τα παιδιά, ενδεδυμένα τις παραδοσιακές τους στολές ευχαρίστησαν με τον δικό τους αγνό και ανεπιτήδευτο τρόπο τον πνευματικό τους πατέρα για την διαχρονική πατρική του δοχή και αγάπη.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, επαίνεσε εγκαρδίως τα μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου και της Θρακικής Εστίας Σερρών για την σπουδαιοτάτη, πολυετή, πολιτιστική και πνευματική προσφορά των ιστορικών αυτών Συλλόγων στην κοινωνία των Σερρών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος γέμισε τα καλαθάκια των παιδιών με τα παραδοσιακά «φιλέματα-αυγά» και με άλλες «ευλογίες», προσφέροντας σε όλους, μικρούς και μεγάλους, την ευχή του.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως